T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - Alaattin-Nilüfer Kadayıfcıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kazakistan Cumhuriyeti ile Eğitimcilerin Eğitimi Projesi

 

 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen uluslar arası Eğitimcilerin Eğitimi Projesi kapsamında Kazakistan Cumhuriyeti'nden 15 öğretmen okulumuza misafir oldu.

 

 

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı öğretmeni olan Rus ve Kazak öğretmen grup Türkiye'deki bu alanın çalışmalarını takip ederek kendi ülkelerinde uygulamak amacıyla ziyaretlerini gerçekleştirmişlerdir. 20 gün boyunca çeşitli aktivitelerle mesleki eğitim ve sosyal faaliyetler içerisinde bulunacak öğretmen grubu 29 Nisan 2012 Pazar günü ülkemize geldi.

Okulumuz Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanının saç kesim, makyaj, masaj, cilt bakımı ve el ayak bakımı derslerine katılarak bilgi almayı amaçlayan öğretmenler ayrıca sektör gezileri ile güçlü firmalara ziyaret gerçekleştirdiler. Okulumuz bünyesinde kendilerine verilen seminerler ile milli eğitim sistemi ve mesleki eğitim hakkında bilgilendirildiler. İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini de gezen Kazak öğretmen grubunu okulumuz öğretmenlerinden Sinan GİRGİN tarafından ağırlandılar.

Okulumuz bölüm atölyelerini ve dersliklerini gezen Kazak Öğretmenler mesleki eğitim sistemimizi çok beğendiklerini söylediler. Proje sonrasında 19 Mayıs 2012 tarihinde Kazakistanlı misafir öğretmenlerimiz okul müdürümüz Sayın Lokman OLMUŞ ve proje koordinatörü Sayın Sinan GİRGİN tarafından ülkelerine uğurlandı.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.07.2014 - Güncelleme: 03.03.2020 18:16 - Görüntülenme: 3287
  Beğen | 1  kişi beğendi