T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - Alaattin-Nilüfer Kadayıfcıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilgisayarlı Saç ve Makyaj Tasarımları Eğitiminin Türkiye´de Hayata Geçirilmesi

 

 

Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi'nin  "Bilgisayarlı Saç ve Makyaj Tasarımları Eğitiminin Türkiye'de Hayata Geçirilmesi" konulu AB projesi kabul edildi.

"Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Hareketlilik projeleri" kapsamında, Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik Ve Meslek Lisesi'nin 2012 duyuru döneminde hazırlayıp Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na sunduğu proje kabul edildi.

 "Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri" ile ilgili 2012 teklif çağrısı döneminde 2261 proje teklifi başvurusu yapılmış ve bağımsız dış uzmanlarca yapılan içerik değerlendirmeleri sonucu 320 projenin desteklenmesi uygun bulunmuştur. Okulumuz AB eğitim proje koordinatörü Sinan GİRGİN tarafından hazırlanan "Bilgisayarlı Saç ve Makyaj Tasarımları Eğitiminin Türkiye'de Hayata Geçirilmesi" konulu projemiz yeterli puanı alarak 8. sırada kabul edilmiştir. Haziran ayı itibariyle uygulanmaya başlayan proje faaliyetleri 2013'ün ağustos ayında sona erecek şekilde planlanmıştır. Okulumuzun başarı hanesine kaydedilen uluslar arası bir projenin Dünyada konu bakımından Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetlerinde bugüne kadar yapılmış ilk ve tek proje olmuştur.

 "Bilgisayarlı saç ve makyaj tasarımları; berber ve kuaföre saç ve makyaj yaptırmaya gelen müşterilerin işlem öncesi fotoğrafları çekilerek elektronik ortamda bilgisayar programı yardımıyla yüz ve vücut ölçülerine göre istenilen saç şekli, rengi ve makyaj tasarımlarını önceden kendi fotoğrafı üzerinde görerek işlem sonrasında kişinin istediği tasarıma sahip olacağı bir çalışmadır.

 

Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okulların güzellik ve saç bakım hizmetleri alanında birçok konuda teorik ve uygulamalı eğitimler verilmektedir. Ancak eğitim ve öğretim konusunda yapılan araştırmalar uluslararası düzeye çıkarılarak, yeni yöntem ve teknikler oluşturulmalıdır. Bilgi ve teknoloji çağında olmamıza rağmen maalesef bilgi ve yetişmiş insan gücü eksikliğinden dolayı bu alanda bilgisayarlı saç ve makyaj tasarımları eğitimi verilememektedir.

 

Proje akışlarımız her ülke için 3'er hafta olup, proje kapsamında 1 haftada 30 saat olmak üzere 3 haftada toplam 90 saatlik teorik ve uygulamalı işyeri eğitim faaliyetinde bulunmak suretiyle, bu alanda kazanılacak bilgi, beceri ve yetişmiş insan gücünün Türkiye'de de verimli bir şekilde değerlendirilmesini sağlamaktır. Avrupa ülkelerinden Nisan 2013'te Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a ,mayıs 2013'te Almanya'nın Essen-Diusburg şehirlerii ve Haziran 2013 te Litvanya'nın başkenti Vilnius şehrindeki güzellik ve saç bakım hizmetleri departmanları içerisinde "Bilgisayarlı Saç Ve Makyaj Tasarımı" eğitimi veren kuruluşlara 42 öğrenci 6 refakatçi öğretmen toplamda, 48 katılımcıyla 3 homojen grup halinde hareket edilmiştir. 01 Eylül 2012 tarihinde başlamış olan projemiz, 31 Ekim 2013 tarihinde sona ermiştir.

Tüm teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra, daha önce çoğunluğu hiç yurtdışına çıkmamış olan katılımcılarımız, bu sayede Avrupa kültürünü yakından tanıma, değişik yaşam tarzlarını görme şansı bulmuşlardır.

Çek cumhuriyetine giden grubumuz, Avusturya-viyana ya da kültür gezisinde bulunmuştur.

Almanya ya giden grubumuz, Belçika - Brüksel'e de kültür gezisinde bulunmuştur.

Litvanya ya giden grubumuz, Letonya-Riga'ya da kültür gezisinde bulunmuştur.

 

Daha önce hiç proje yapmamış okullardan oluşan katılımcı grubumuz için bu projenin amaçlarına ulaşması, hem okullarımız hem şehrimiz hem geleceğin yetişkinleri olacak öğrencilerimiz için hem de ülkemizin bu alanda kalkınması için çok önemli olacaktır. Türkiye'nin aydınlık yüzü olan öğrencilerimizin meslekleri konusunda yurtdışında Türkiye'mizi en iyi şekilde temsil etmeleri de projenin önemli amaçlarından birisi olmuştur.

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.07.2014 - Güncelleme: 03.03.2020 18:16 - Görüntülenme: 4359
  Beğen | 2  kişi beğendi