T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - Alaattin-Nilüfer Kadayıfcıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ROMANYA´LI MÜFETTİŞ VE OKUL MÜDÜRLERİ OKULUMUZU ZİYARET ETTİLER

OKULUMUZ ROMANYA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNİ VE OKUL MÜDÜRLERİNİ MİSAFİR ETTİ.

2134Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve Proje Koordinatörü Sinan GİRGİN'in davetiyle Romanya'dan Milli Eğitim Bakanlık Müfettişleri ve Okul Müdürleri okulumuzu ziyaret ettiler.

Okul hakkında genel bilgiler veren Okul Müdürü Turgay TOKMAK iki ülke arasında yürütülen bu çalışma ile misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirmiştir. Öğrencilerin staj faaliyetlerinin işleyişi hakkında sunum yapılmıştır. Okulda bulunan atölyeler gezilmiş, bazı derslere girilerek ülkemizdeki eğitimin nasıl yürütüldüğü hakkında birebir bilgiler verilmiştir. Okulumuzda yapılan ulusal ve uluslararası faaliyetler detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Romanya ile Türk Milli Eğitim sistemi arasındaki benzerlikler ve farklılıklara değinilmiştir.

Okul Müdürü Turgay TOKMAK '' Milli Eğitimde uluslararası inovatif bakış açısının karşılıklı olarak kazanılabilmesi kardeş iki ülke için önemlidir''demiştir.

Daha sonra Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ziyarette bulunulmuştur. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa YILMAZ'ın konuğu olan Romanyalı Milli Eğitim Müfettişleri ve Okul Müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işleyiş sistemi hakkında bilgiler almışlardır. Özellikle okul müdürlerinin ve müdür yardımcılarının Türkiye'de nasıl seçildiğini merak eden konuklarımız Sayın Mustafa YILMAZ'a birçok soru sormuşlardır. Merak edilen tüm sorulara cevap veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Bağcılar İlçesini ve ülkemizdeki eğitim sistemini detaylarıyla anlatmıştır.

Özellikle son uygulanan okul müdürlüğü seçimini farklı bulan Romanya Bakanlık Müfettişleri detaylı bilgileri evrak olarak istemişler ve ülkelerinde incelemek üzere almışlardır.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa YILMAZ '' Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu gibi uluslararası çalışmalara her zaman gerekli desteği veriyoruz. Bu çalışmalarla eğitim sistemimizi diğer ülkelere tanıtacağız ve bilgi alışverişi yapacağız''demiştir.

Hemen ardından Avrupa'nın en görkemli Engelliler Sarayı'na ziyarette bulunulmuştur. Bağcılar Belediyesinin eşsiz bir hizmet sunduğu Engelliler Sarayı'nda tüm derslik ve atölyeleri gezen konuklar ülkemizde sunulan hizmetler karşısında şaşkınlık yaşadıklarını şu sözlerle dile getirmişlerdir: '' Ülkenizle gerçekten gurur duymalısınız. Bizim ülkemizde böyle hizmetler yok. Türkiye hem verdiği eğitim hizmeti ile hem de diğer konularda sundukları hizmetlerle üst düzey bir ülke kategorisindedir.''

Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü daha öncede proje kapsamında 3 ülkeye öğrenci göndererek büyük ilgi çekmişti. Avrupa Birliği Projelerine önem veren okulumuz yeni projeleriyle ilgili yoğun çalışmalar yapmakta ve bir Proje Okulu olarak adını duyurmaktadır.

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.10.2014 - Güncelleme: 08.06.2020 15:28 - Görüntülenme: 4500
  Beğen | 1  kişi beğendi