T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - Alaattin-Nilüfer Kadayıfcıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ANKA KIZLARI BAĞCILAR KADIN VE AİLE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ’NDE

ANKA KIZLARI BAĞCILAR KADIN VE AİLE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ’NDE

 

 

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı sosyal sorumluluk ve etkinlik projeleri kapsamında Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Süheyla Hanönü, öğrencileriyle birlikte Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirdiler.

Süheyla Hanönü, izlenimlerini şu şekilde anlattı:

Öğrencilerime öğrenmenin ömür boyu süren bir süreç olduğunu göstermek amacıyla geldiğimiz merkezde umduğumuzdan fazlasını bulduk. Üreten, hobilerini sanata dönüştürüp meslek edinen, yeteneklerini keşfeden, aktivitelere katılan, ürettiklerini pazarlayan ve her şeyden önce bu sosyal ortamın havasını teneffüs ederek bir nevi terapi olan, arınan, yaşamını anlamlandıran kadınları görmek öğrencilerim için keyifli ve bir o kadar da anlamlı bir deneyim oldu.

“Bi Dünya Ana’Dolu” temasının yankısını yerinde gözlemledik. Kurum müdiresi Özlem Şahin, tüm enerjisi ve ilgisi ile öğrencilerimizi kurs eğitmenleri ve kursiyerler ile buluşturdu. Onları iş başında izleyip eğitimler hakkında uygulamalı gözlem yapma imkânı oldu. Yirminin üzerinde kursun olduğu merkezde çocuk gelişimi, el sanatları, ebru filografi, örgü, dikiş, din eğitimi, müzik kurslarını gözlemledik.

Çocuk gelişimi öğretmeni Gülşen Dişkaya, açıktan çocuk gelişimi alan bireylerin de el becerisini geliştirip mesleki deneyim kazanmak için kursa rağbet ettiğini belirtti. Çocuk kostümleri, oyuncakları, organik oyun hamuru nasıl yapılır bunlara dair ürettikleri ürünler üzerinden örnekler sergileyip deprem zamanı bölgeye yolladıkları oyuncaklardan da söz etti.

Şerife Dur eğitiminde filografi, cam boyama ve ahşap yakma tekniklerini uygulamalı gözlemledik.

Din eğitimi bölümünde cenaze hizmetlerinin ilk etapta yadırgandığını ama burada cenaze merasimiyle ilgili tüm bilgileri öğrenip sertifika alan kursiyerlerin deprem bölgesinde gassala ihtiyaç olunca oraya gittiklerini öğrenmek hepimizi duygulandırdı.

Son olarak müzik kursunda ellerinde bağlamalarıyla değişik yaş grubundan kadınları bulduk. Tabir yerindeyse 7’den 70’e… Grubun büyük üyelerinden Hanım Ürüm’ün kendi hayat hikâyesinden bahsedip eğitimin önemini, öğrenme arzusunu anlatırken yaptığı duygu dolu konuşma hepimizin gözlerini yaşarttı. Hep birlikte gözlerimin yaşını silip onların bağlaması eşliğinde türkümüzü çığırdık.

Kurslar kapsamında 75 yaşında resim yapmaya başlayıp harika resimler yapan kursiyer olduğunu öğrendik.

Öğrencilerimiz için dolu dolu geçen anlamlı bir etkinlik oldu. Öyle ki “Biz zamanımızın, imkânımızın kıymetini pek bilmiyormuşuz, bakış açımız değişti.” dediler.

Kurum müdiresi öğrencilerimiz için hazırlattığı hediyelerle gönül almakla kalmayıp gençlere bir hafta sonu ilgilerini çeken etkinlik için workshop eğitimi vereceğini belirtti. Öğrencilerin memnuniyeti, heyecanı görülmeye değerdi.

Daha mutlu, daha huzurlu bir toplum için sosyal, psikolojik, mesleki alanda kendini geliştiren kadınlara ülkemizin ne kadar ihtiyacı olduğunu, daha çok kadına ulaşmak gerektiğini tespit etmiş olduk.

 

6 Mart’ta merkezin sergi salonunda sergilenecek ürünlerden bazılarını önceden görme fırsatını bulmuş olduk. Bizim gördüklerimizi görmek isteyenler bu sergiyi kaçırmasın derim.

05-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-202405-03-2024 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.03.2024 - Güncelleme: 05.03.2024 11:10 - Görüntülenme: 70
  Beğen | 0  kişi beğendi